Kehitysvammaisten asumispalvelua ja päivätoimintaa Kirkkonummella

Henkilökunta

Perhekoti Vipunen Oy on perheyritys, jonka toiminta alkoi vuonna 1995, ensimmäisen asukkaan muutettua Rinkisen perheeseen. Vuonna 2016 perhekodin pyörittäminen siirtyi seuraavalle sukupolvelle.

Minna ja Taneli Enqvist ovat työskennelleet kehitysvamma-alalla koko ikänsä. Kummallakin on pohjalla lähihoitajan tutkinto. Minna on koulutukseltaan ohjaustoiminnan Artenomi AMK, jonka lisäksi hän on opiskellut voimauttavaa valokuvaa ja taideterapiaa. Taneli opiskelee työnohella Yhteisöpedagogiksi ammattikorkeakoulussa, hänen erikoisalaansa on seikkailukasvatus ja toiminnalliset menetelmät.

Perhekoti Vipusen porukkaan kuuluvat myös Krister Kalving, lähihoitaja, jolta onnistuu niin ruuanlaitto kuin metsätyötkin. Erityisesti Krister pitää urheilusta, ja hän onkin vienyt meitä mm. lätkämatseihin ja keilaamaan. Päivätoimintaa ohjaa taidelähtöisiin menetelmiin erikoistunut Tuija Rantakangas. Mari Aaltonen ja Pekko Rinkinen tekevät asukkaiden kanssa mielellään taidetoimintaa ja huolehtivat erityisesti iltojen ja viikonloppujen ohjelmasta. Raunon siirtyessä viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä jatkaa Leena vielä arvokasta työtään perhekodissa.

Perhekodissa käy säännöllisesti myös hieroja, jalkahoitaja ja parturi.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *